Op 31 maart 2016 zijn ook wij als VO-academie aanwezig op het VO-congres dat deze keer draait om ‘de lerende school’. Met deze extra nieuwsbrief willen wij u informeren over welke activiteiten wij tijdens het congres voor u hebben.

VO-plein: stel uw eigen route samen langs experts, debatten en wetenschappers

Onze experts en adviseurs (en die van de andere projecten van de VO-raad) zijn aanwezig op het VO-plein (Workshop L). Een nieuw onderdeel waarin we het min of meer bekende workshopconcept met één spreker die zijn kennis deelt volledig loslaten en we vooral inzetten op ontmoeting, inspiratie en kennisdeling. Het VO-plein bestaat uit drie hoofdonderdelen waarbinnen u uw eigen programma samenstelt. U kunt kiezen uit:

- Meer dan 30 expertgesprekken waarin u in 1-op-1 gesprekken of in kleine groepjes van maximaal 3 personen uw specifieke vraag stelt over een thema dat u bezighoudt.

- Vier prikkelende Lagerhuisdebatten onder leiding van het Debatinstituut over Curriculum 2032, werkdruk, de Gezonde School en de autonomie van de leraar.

- Ontmoet de wetenschapper. Er wordt veel voor het onderwijs relevant wetenschappelijk onderzoek verricht. De vertaling naar de praktijk is niet altijd even snel gemaakt. In het Wetenschapscafé op het balkon komen 3 wetenschappers uw vragen beantwoorden over de betekenis van hun onderzoek voor uw school.

De VO-academie is aanwezig met experts onder andere op het gebied van collegiale bestuurlijke visitaties, coaching, intervisie, inwerkprogramma’s  en nog veel meer.

Nieuw!

Op het congres presenteren we een aantal nieuwe producten:

  • Het zesde Katern in onze reeks, deze keer over coaching door en voor schoolleiders en bestuurders (vanaf 9:30 uur af te halen bij onze stand)
  • MOOC Samenspraak in Onderwijs (presentatie in de lunchpauze op het VO-plein).  Doel is om samenspraak in het voortgezet onderwijs te versterken en meer verbinding tussen schoolbestuurders/schoolleiders en scholieren mogelijk te maken.

Workshops van de VO-academie

Op het VO-congres nemen wij een aantal workshops voor onze rekening, te weten:

  • André Wierdsma: Co-creërend leidinggeven aan samenwerking in een professionele organisatie
  • Lidewey van der Sluis: Masterclass Strategisch Talentmanagement
  • Veranderkunde door Jay Marino: de leerling als eigenaar van de school
  • Bouwen aan een collegiale aanspreekcultuur, hoe doe je dat?

Stand op het VO-plein

Tijdens de pauzes zijn we aanwezig met een stand op het VO-plein, tussen de informatiemarkt. U kunt ons daar ontmoeten, en onze informatie, publicaties en het befaamde rode notitieboekje meenemen.

Inschrijven

Op www.vocongres.nl vindt u het hele programma en kunt u zich inschrijven. We hopen u op 31 maart te ontmoeten in het NBC in Nieuwegein.