De VO-academie van de VO-raad is een programma opgezet om schoolleiders en bestuurders in het voortgezet onderwijs te ondersteunen bij hun (verdere) professionalisering en daarmee een kwaliteitsimpuls te bewerkstelligen binnen de sector.

Een van de taken van de VO-academie is om nieuwe vormen van leren te verkennen en te stimuleren, zoals blended learning trajecten en digitale leeromgevingen. Daarom wordt nu een online leer- en werkplatform ontwikkeld waar:

- kennis gehaald en gedeeld kan worden,
- online kan worden samengewerkt en ontwikkeld, en
- blended en online leertrajecten worden aangeboden.

Uiteraard zijn we benieuwd hoe schoolleiders aankijken tegen blended en online leren, en hoe zij op die manier willen leren. Daarom organiseren we op woensdag 9 maart 2016 om 15:30 uur een online masterclass ‘Strategisch HRM in het voortgezet onderwijs’. Spreker is prof. dr. Peter Leisink, hij is sinds 2002 als hoogleraar verbonden aan het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap van de Universiteit Utrecht.

Deze online masterclass gaat in op de uitgangspunten van strategisch HRM en welke inzichten dat kan bieden voor scholen. Die invulling gaat verder dan hun klassieke rol in het ontwikkelen van de missie en visie voor de school. De koppeling van onderwijskundige doelen van de eigen school aan strategisch HRM beleid, en het creëren van voorwaarden voor people management door afdelings- en teamleiders horen ook bij de verantwoordelijkheid van schoolleiders.

We zijn op zoek naar vijf a acht schoolleiders die mee willen doen aan deze masterclass en ons daarna van feedback willen voorzien op deze manier van leren en kennis delen. Kort de specificaties:
- de masterclass wordt online aangeboden, u volgt deze vanuit uw eigen locatie
- u heeft een laptop/pc met internetverbinding nodig
- de masterclass is interactief
- u krijgt als deelnemer een korte handleiding en technische ondersteuning indien nodig
- de masterclass zal ongeveer 1 a 1,5 uur in beslag nemen.

Deelnemers ontvangen van ons een pakket van drie managementboeken.

Wilt u meedoen? Dan kunt u zich opgeven door een mail te sturen naar martijndegraaff@vo-academie.nl. Ook voor vragen kunt u bij Martijn de Graaff terecht.