Als schoolbestuurder staat u voor de kwaliteit van onderwijs binnen de onderwijsinstelling. Professionele ontwikkeling van uw medewerkers én van uwzelf is hiervoor onmisbaar. Misschien volgt u een opleiding, sluit u aan bij expertgroepen, doet u aan intervisie of werkt u op een andere manier, samen met uw bestuurlijke gemeenschap, aan professionalisering. Maar hoe maakt u zichtbaar dat u hier aan werkt? Op welke manier kan accreditatie de professionaliteit en transparantie van de beroepsgroep versterken?

De VvOB, PO-Raad en VO-raad zijn samen een verkenning gestart naar de mogelijkheid tot accreditatie voor bestuurders in het funderend onderwijs. Daarover gaan we graag met u in gesprek. Wij nodigen u uit voor dit gesprek op 22 maart 14.00-16.00 uur (online).
 

Wat wordt verstaan onder accreditatie?
Accreditatie is het proces waarbij natuurlijke personen aan een onafhankelijke derde partij laten zien op welke wijze ze werken aan hun eigen professionele ontwikkeling. De professionele ontwikkeling en de eigen reflectie van de bestuurder staan centraal. Daarmee beoogt accreditatie een middel te zijn om professionele ontwikkeling van bestuurders te stimuleren én zichtbaar te maken. Accreditatie is aanvullend op bestaande professionaliseringsactiviteiten en vervangt niet de werkgeversrol van het intern toezicht.


Tijdens deze bijeenkomst deelt Aukje Reinders haar ervaringen met accreditatie. Reinders is bestuurder van zorgorganisatie Coloriet en één van de eerste bestuurders in de zorgsector die zich liet accrediteren. Vervolgens zet de VvOB haar visie op accreditatie uiteen. 

Vooral voeren we de dialoog: in kleine groepen buigen we ons over de vraag naar de toegevoegde waarde van accreditatie. Waarom willen we ons accrediteren? Hoe kan accreditatie bijdragen aan professionalisering? Wie wordt geaccrediteerd? Wat zijn de voorwaarden; waar moet accreditatie aan voldoen om de professionaliteit en transparantie van de beroepsgroep te versterken? Wat moet nader verkend worden?

We ontmoeten u graag tijdens een online bijeenkomst om hierover van gedachten te wisselen. 

  • Doelgroep: bestuurders uit het funderend onderwijs
  • Datum: 22 maart 2022
  • Tijd: 14.00-16.00 uur
  • Locatie: Online via zoom

Aanmelden kan via het inschrijfformulier.