De VO-raad zoekt per 1 juni 2022 een inhoudelijk en organisatorisch sterke projectleider voor de VO-academie m/v (0,6-0,8 fte).

Het voortgezet onderwijs is volop in ontwikkeling. De taken van schoolleiders en bestuurders in het voortgezet onderwijs worden steeds complexer. Leiderschap en goed bestuur zijn essentieel voor het bevorderen van de kwaliteit van onderwijs en het optimaal functioneren van een school. Leidinggeven is niet alleen verbinden, samenwerken en besluiten nemen, maar ook kritisch naar jezelf kijken en jezelf ontwikkelen. Leidinggeven is blijven leren, voor een beginnend teamleider én voor een ervaren bestuurder. Om daar invulling aan te geven heeft de VO-raad een eigen VO-academie.

De VO-academie ondersteunt schoolleiders en bestuurders in het voortgezet onderwijs bij hun (verdere) professionele ontwikkeling. Dit doet de academie als vast programma van de VO-raad, vanuit een meerjarenplan en visie. Wij organiseren professionaliseringsactiviteiten die ondersteuning bieden bij elke loopbaanstap van oriënterende, beginnende en ervaren schoolleiders en bestuurders, gericht op het leren van elkaar. Denk daarbij aan intervisie, visitatie en coaching. Daarnaast delen wij kennis over (ontwikkeling van) leiderschap in de vorm van publicaties, katernen en onderzoeken.
 

Wij vragen

Een projectleider die wil groeien als projectleider en bekend is met thema’s als leiderschapsontwikkeling, onderzoek en kennisontwikkeling- en ontsluiting en bekend is met de doelgroepen schoolleiders en bestuurders. Als projectleider ben je specifiek verantwoordelijk voor de kennisproducten en het thema onderzoek.

Je hebt:

  • een academisch werk- en denkniveau;
  • ervaring en talent in het aansturen van processen en aanbrengen van structuur;
  • goede communicatieve vaardigheden;
  • creatieve ideeën en sterke vaardigheden op het gebied van samenwerking;
  • projectervaring en affiniteit met het voortgezet onderwijs;
  • voldoende in huis om krachtig te opereren in een complex politiek-bestuurlijk speelveld.

Je werkt samen in het team van de VO-academie (9 medewerkers) en bent de schakel naar andere teams van de VO-raad waarmee wordt samengewerkt bij de vormgeving van leertrajecten, masterclasses en publicaties.
 

De functie

De projectleider heeft een focus op kennisproducten, kennisontwikkeling en -ontsluiting en de regierol die we als VO-academie willen innemen richting partners op het gebied van leiderschapsontwikkeling. Vanuit het meerjarenplan 2022-2025 en vanuit ontwikkelingen in de sector hebben we diverse ambities op dit terrein.

De taken als projectleider bevatten in ieder geval:

  • afstemming en samenwerking met interne en externe partijen;
  • het coördineren en uitvoeren van (project)activiteiten;
  • het bewaken van de strategie en koers op onderdelen van het jaar- en meerjarenplan. waaronder het ontwikkelen van nieuwe activiteiten, en het op orde houden van de financiën van deze projectactiviteiten;
     

Je hebt je eigen verantwoordelijkheden, maar er is ruimte om te groeien en te ontwikkelen doordat je nauw samenwerkt met de andere projectleiders en hoofd VO-academie binnen het team. Samen werken we aan de ontwikkeling van een nog sterkere VO-academie.
 

Wij bieden

De gelegenheid via de VO-academie/VO-raad een betekenisvolle bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het voortgezet onderwijs. Je komt te werken in een dynamisch en hecht team. De VO-raad biedt een baan voor 0,6-0,8 fte met een salaris in schaal 11 (max. € 5.087,=). De VO-raad volgt de CAO VO en is aangesloten bij het ABP (pensioen). Medewerkers krijgen naast hun salaris een eindejaarsuitkering van 8,33%. De VO-raad kent een 40-urige werkweek met 53 verlofdagen (inclusief feestdagen). We bieden een tijdelijk dienstverband (jaarcontract) met zicht op verlenging. De functie is per direct beschikbaar.
 

Solliciteren

Als je geïnteresseerd bent in deze functie reageer dan voor 7 april 2022. Stuur motivatie en cv naar vacature@vo-raad.nl. Op 19 april vinden de sollicitatiegesprekken plaats.

Nadere informatie over deze functie is verkrijgbaar bij Leonie Schouten, hoofd VO-academie via leonieschouten@vo-academie.nl.