Het VO-congres vindt plaats op 23 november in het Beatrix Theater in Utrecht. De VO-academie zal daar weer present zijn met een stand op het vo-plein. Wij kijken er naar uit om met u het gesprek aan te gaan over ons leeraanbod én uw leervraag. Daarnaast verzorgen wij op het congres ook twee workshops: Aan de slag met coachend leiderschap met Martin Hulsen en Kennisgedreven leiderschap in een lerende organisatie met dr. Annemarie Neeleman. 

In de workshop ‘Aan de slag met coachend leiderschap’ wordt kennis uit het leertraject VO-managementcoach gedeeld. Daarna leert Martin Hulsen de deelnemers op interactieve wijze wat coachend leidinggeven precies coachend maakt en hoe u dit (verder) kunt ontwikkelen. Ook welke grenzen er zijn bij het coachend leiderschap worden verkend.   

Dr. Annemarie Nelemand verzorgt voor u de workshop ‘Kennisgedreven leiderschap in een lerende organisatie’. Het leidinggeven aan kennisgedreven werken is essentieel in de ontwikkeling naar een lerende onderwijsorganisatie. Schoolleiders hebben hierin een dubbelrol. In deze interactieve workshop krijgt u suggesties aangereikt om het lerend vermogen van uw organisatie te versterken, en hoe u onderzoek en kennis systematisch kunt inzetten om de besluitvorming op school te verbeteren. 

Aanmelden? Zie de uitnodiging van de VO-raad die u heeft ontvangen. Ga naar de website van de VO-raad voor meer informatie over het congres.